Afganisztán Tálibok - Afganisztán - A tálibok szerint a háborúnak vége, a ... - Az összecsapások következtében eddig több ezer ártatlan civil vesztette életét, és a helyzet egyáltalán nem úgy fest, hogy a felek feladnák a pozícióit a.

Afganisztán Tálibok - Afganisztán - A tálibok szerint a háborúnak vége, a ... - Az összecsapások következtében eddig több ezer ártatlan civil vesztette életét, és a helyzet egyáltalán nem úgy fest, hogy a felek feladnák a pozícióit a.. Elhagyta afganisztánt asraf gani elnök, miután a tálibok vasárnap elérték az ország fővárosát, kabult. A felkelők afganisztán északi, nyugati és déli részének nagy részét már ellenőrzésük alatt tartják. A tálibok iszlám vallási fanatikus csoport, a vallás szunnita ágához tartoznak, a mozgalom 1994 körül jött létre. Afganisztánban a totális hatalmat megszerző tálib lázadók bejelentették kedden, hogy büntetlenséget biztosítanak minden állami tisztviselőnek, és felszólították őket, hogy térjenek vissza munkahelyükre. „általános amnesztiát hirdetünk mindenki számára, hogy teljes bizalommal élje tovább megszokott.

Ivica dačić, a szerb képviselőház elnöke kijelentette, hogy amíg ő külügyminiszter volt, belgrád háromszor szervezett béketárgyalásokat afganisztán hatóságai és a tálibok között. A szóvivőjük szerint a nők dolgozhatnak és tanulhatnak majd, de a jogaikat a saría szerint határozzák meg. Az összecsapások következtében eddig több ezer ártatlan civil vesztette életét, és a helyzet egyáltalán nem úgy fest, hogy a felek feladnák a pozícióit a. A radikális iszlamista tálibok azóta nagy területeket vontak uralmuk alá, kiszorítva az ellenállást alig tanúsító kormányerőket. Hadid elmondása szerint a tálibok érdemi harc nélkül vették be a várost, a városközponton kívül vannak még szórványos összecsapások, de mint fogalmazott:

A tálibok ellenőrzik Afganisztán nagy részét | 24.hu
A tálibok ellenőrzik Afganisztán nagy részét | 24.hu from 24.p3k.hu
A tálib lázadók immár afganisztán összes határátkelőjét az ellenőrzésük alatt tartják, így az országot már csak légi úton, a kabuli repülőtérről lehet elhagyni. Az usa és a nyugat támogatásával az elmúlt 20 évben lassan felépült ország most pillanatok alatt tér vissza a majdnem középkori állapotok közé, oda, ahol a. A szóvivőjük szerint a nők dolgozhatnak és tanulhatnak majd, de a jogaikat a saría szerint határozzák meg. A tálibok vezetői afganisztán déli részére húzódtak vissza. A reuters szerint nincsenek harcok a városban, amit a tálib szóvivő is megerősített. Az összes biztonsági erő elhagyta a várost, a helyi katonák hátrahagyták felszerelésüket és az üzbég határ felé menekültek. Az afgán kormány összeomlik, mivel ghani elnök elmenekül az országból, a tálibok pedig bevonulnak kabulba. A radikális iszlamista tálibok elfoglalták afganisztán második legnépesebb városát, kandahárt is.

Ivica dačić, a szerb képviselőház elnöke kijelentette, hogy amíg ő külügyminiszter volt, belgrád háromszor szervezett béketárgyalásokat afganisztán hatóságai és a tálibok között.

Az amerikai állampolgárok őrült gyorsaságú evakuálása nagy sebességre kapcsol, ahogy a tálibok közelednek kabul felé. De ha a dohai megállapodással ellentétben marad külföldi katona az. Újabb tartományt foglaltak el a tálibok. A radikális iszlamista tálibok azóta nagy területeket vontak uralmuk alá, kiszorítva az ellenállást alig tanúsító kormányerőket. A felkelők afganisztán északi, nyugati és déli részének nagy részét már ellenőrzésük alatt tartják. A tálibok iszlám vallási fanatikus csoport, a vallás szunnita ágához tartoznak, a mozgalom 1994 körül jött létre. A szóvivőjük szerint a nők dolgozhatnak és tanulhatnak majd, de a jogaikat a saría szerint határozzák meg. A kísérletek egy része tragédiával végződik. Asraf gáni afgán elnök vasárnap elhagyta afganisztán, az ország nagy részét tíz nap alatt elfoglaló iszlamista szélsőséges tálibok pedig a fővárosba, kabulba is bevonultak, elfoglalták az elnöki palotát, és közölték, hogy hamarosan kikiáltják az afganisztáni iszlám emirátust. Ennek értelmében több mint 5000 bebörtönzött tálib került szabadlábra, cserébe megfogadták, nem engedik, hogy afganisztán területén terrorszervezetek működjenek. Egy helyi lakos az afp francia hírügynökségnek nyilatkozva. Ivica dačić, a szerb képviselőház elnöke kijelentette, hogy amíg ő külügyminiszter volt, belgrád háromszor szervezett béketárgyalásokat afganisztán hatóságai és a tálibok között. Bár biztos volt, hogy az amerikai segítséggel működő hatalom nem fogja sokáig húzni, a tálibok augusztusban rohamtempóban vették át a hatalmat, és aki.

A tálibok vezetői afganisztán déli részére húzódtak vissza. Isten számon fogja kérni rajta, és afganisztán népe majd meghozza az. De ha a dohai megállapodással ellentétben marad külföldi katona az. Négy nap alatt összesen öt tartományi főváros került a tálibok kezére. Péntekre a tálibok elfoglalták afganisztán második legnépesebb városát, kandahárt, és elesett hilmend tartomány fővárosa, laskargáh is.

Afganisztán rövidesen újra a tálibok kezére kerül - Oldal ...
Afganisztán rövidesen újra a tálibok kezére kerül - Oldal ... from www.napmintnap.com
Ivica dačić, a szerb képviselőház elnöke kijelentette, hogy amíg ő külügyminiszter volt, belgrád háromszor szervezett béketárgyalásokat afganisztán hatóságai és a tálibok között. Afganisztán felét elfoglalták a tálibok. Elhagyta afganisztánt asraf gani elnök, miután a tálibok vasárnap elérték az ország fővárosát, kabult. A tálibok iszlám vallási fanatikus csoport, a vallás szunnita ágához tartoznak, a mozgalom 1994 körül jött létre. Az összecsapások következtében eddig több ezer ártatlan civil vesztette életét, és a helyzet egyáltalán nem úgy fest, hogy a felek feladnák a pozícióit a. Jelenleg afganisztán politikai térképe így néz ki, a fehér területek a tálibok kezén vannak, míg a pirossal jelölt térséget a kormányerők ellenőrzik: Négy nap alatt összesen öt tartományi főváros került a tálibok kezére. A radikális iszlamista tálibok elfoglalták afganisztán második legnépesebb városát, kandahárt is.

Elveszett az ország, a tálibok bevonultak az elnöki palotába.

Elhagyta afganisztánt asraf gani elnök, miután a tálibok vasárnap elérték az ország fővárosát, kabult. Az összes biztonsági erő elhagyta a várost, a helyi katonák hátrahagyták felszerelésüket és az üzbég határ felé menekültek. Az amerikai állampolgárok őrült gyorsaságú evakuálása nagy sebességre kapcsol, ahogy a tálibok közelednek kabul felé. Bár biztos volt, hogy az amerikai segítséggel működő hatalom nem fogja sokáig húzni, a tálibok augusztusban rohamtempóban vették át a hatalmat, és aki. A felkelők afganisztán északi, nyugati és déli részének nagy részét már ellenőrzésük alatt tartják. Megtartották a tálibok az első sajtótájékoztatójukat, miután átvették a hatalmat afganisztánban. Az afganisztáni radikális iszlamista tálib lázadók elfoglalták az ország északnyugati részében fekvő sibargan városát, dzsauzdzsán tartomány székhelyét. Afganisztánban a totális hatalmat megszerző tálib lázadók bejelentették kedden, hogy büntetlenséget biztosítanak minden állami tisztviselőnek, és felszólították őket, hogy térjenek vissza munkahelyükre. „általános amnesztiát hirdetünk mindenki számára, hogy teljes bizalommal élje tovább megszokott. Az iszlamista lázadók az ország második legnépesebb városát, kandahárt is elfoglalták, és már csaknem az ország fele fölött átvették az uralmat. Az afp francia hírügynökségnek a városból helyiek megerősítették, hogy a. A szóvivőjük szerint a nők dolgozhatnak és tanulhatnak majd, de a jogaikat a saría szerint határozzák meg. Sok, a tálibok elől menekülő afgán minden lehetőséget megragad, hogy kijusson az országból.

A reuters szerint nincsenek harcok a városban, amit a tálib szóvivő is megerősített. Afganisztánban a totális hatalmat megszerző tálib lázadók bejelentették kedden, hogy büntetlenséget biztosítanak minden állami tisztviselőnek, és felszólították őket, hogy térjenek vissza munkahelyükre. A szóvivőjük szerint a nők dolgozhatnak és tanulhatnak majd, de a jogaikat a saría szerint határozzák meg. Az afganisztáni radikális iszlamista tálib lázadók elfoglalták az ország északnyugati részében fekvő sibargan városát, dzsauzdzsán tartomány székhelyét. A tálibok iszlám vallási fanatikus csoport, a vallás szunnita ágához tartoznak, a mozgalom 1994 körül jött létre.

Már Afganisztán területének kétharmadát foglalták el a ...
Már Afganisztán területének kétharmadát foglalták el a ... from www.vadhajtasok.hu
Az összes biztonsági erő elhagyta a várost, a helyi katonák hátrahagyták felszerelésüket és az üzbég határ felé menekültek. Jelenleg afganisztán politikai térképe így néz ki, a fehér területek a tálibok kezén vannak, míg a pirossal jelölt térséget a kormányerők ellenőrzik: A tálib lázadók immár afganisztán összes határátkelőjét az ellenőrzésük alatt tartják, így az országot már csak légi úton, a kabuli repülőtérről lehet elhagyni. Sok, a tálibok elől menekülő afgán minden lehetőséget megragad, hogy kijusson az országból. A zarándzsi összeomlás után szombaton elesett a türkmén határ mellett található sibargan, dzsauzdzsán tartomány fővárosa, aztán vasárnap megszerezték a tálibok a 375 ezres lakosságú kunduzt is, amely afganisztán hatodik legnépesebb városa. A tálibok vezetői afganisztán déli részére húzódtak vissza. A lakossági támogatással alig rendelkező tálib erők gyakorlatilag utcáról utcára veszik át az irányítást most már az ország regionális központjaiban is. „általános amnesztiát hirdetünk mindenki számára, hogy teljes bizalommal élje tovább megszokott.

„a mai napig nem beszélhettem erről sehol, mert megegyeztünk, hogy.

Az usa és a nyugat támogatásával az elmúlt 20 évben lassan felépült ország most pillanatok alatt tér vissza a majdnem középkori állapotok közé, oda, ahol a. Péntekre a tálibok elfoglalták afganisztán második legnépesebb városát, kandahárt, és elesett hilmend tartomány fővárosa, laskargáh is. Hadid elmondása szerint a tálibok érdemi harc nélkül vették be a várost, a városközponton kívül vannak még szórványos összecsapások, de mint fogalmazott: De ha a dohai megállapodással ellentétben marad külföldi katona az. A radikális iszlamista tálibok azóta nagy területeket vontak uralmuk alá, kiszorítva az ellenállást alig tanúsító kormányerőket. A reuters szerint nincsenek harcok a városban, amit a tálib szóvivő is megerősített. A kísérletek egy része tragédiával végződik. Egy helyi lakos az afp francia hírügynökségnek nyilatkozva. A nyugati katonai erők kivonásásval afganisztán mindinkább egy újabb polgárháború felé sodródik. Az afgán kormány összeomlik, mivel ghani elnök elmenekül az országból, a tálibok pedig bevonulnak kabulba. Az afp francia hírügynökségnek a városból helyiek megerősítették, hogy a. Jelenleg afganisztán politikai térképe így néz ki, a fehér területek a tálibok kezén vannak, míg a pirossal jelölt térséget a kormányerők ellenőrzik: Újabb tartományt foglaltak el a tálibok.